Jalkapallo Reilu peli

Välillä osuu maaliin välillä ei

Olen ikäni pitänyt penkkiurheilua kamalan tylsänä. Aina saa elämässä yllättyä, kun menee tilanteisiin joihin ei luulisi kuuluvansa. Ilveksen kesän futisliiga ei ole tylsää. Tämä alkoi jo viime kesänä ja tänään oli tämän kesän eka turnaus. Oli ihan mahtavaa seurata kun pojat hävisivät!

Ilveksen futisliiga on loistava juttu, ei ulkopuolelle sulkemista, ei haukkumisia tai ikäviä huuteluita kentän laidalta, vaan positiivista kannustamista. Edustusjoukkueessa saattaa olla rankempaa. Meillä ei ole pyrkyä sinne, viihteellinen kesäharrastaminen riittää.

Tänään oli siis kauden ensimmäinen turnaus. Menin sinne väsyneenä, pelkäsin että ehkä en tänä vuonna jaksa enää innostua pelistä. Peli alkoi ja taika palasi. Jännittävää seurata pallon kulkua, saako oma joukkue pallon haltuunsa, toimiiko puolustus, keskikenttä, hyökkäys. Valtava ilon tunne joka kerta, kun joku oman joukkueen pojista sai pienenkin osuman palloon!

Ai osuiko maaliin? Ei kertaakaan, kummassakaan matsissa.

Haittaako se? Ei haittaa, pätkääkään. Yleisöllä oli hauskaa, pelaajilla oli hauskaa. Ketään ei kilpailutettu kohti suuria palkintoja, yleisön viihtyminen ei ole voitoista kiinni.

Maalivahtimme oli oikeasti taitava, monta upeaa torjuntaa. Tänään tuomari teki ehkä virheitä, ei ollut tarkkaavainen rajanylityksistä, käsirikkeistä, ei edes seurannut pelaajien perässä pelin kulkua tarpeeksi jne. Ehkä tällä kertaa näin, uskon että tämä ei vain ollut hänen pelinsä ja hänen päivänsä. Päivät vaihtuvat, tuomarit vaihtuvat. Peli jatkuu.

Tästä on hyvä lähteä kohti uusia pelejä. Tulee voittoja tai häviöitä, peli on aina viihdyttävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.