Arvostelut Kirjastot Kirjat

Kesä tulee, mitä kuuluu Kesä Kasiysi?

Kirjojen elinkaari on ihan hulvaton. Puoli vuotta sanotaan, kirjastossa viisi vuotta ja hyllynlämmittimet varastoon. Paitsi klassikot. Jos noin mutkia suoristetaan. Omaan hailean aavistuksen, ettei Kesä Kasiysi ole klassikko. Mutta ei se täysin hyllynlämmitinkään ole. Kesä tulee joka vuosi, ja nyt tuntuu, että voisin jopa itsekin harkita sen lukemista. Sen verran on eskapismin kaipuuta juuri nyt.

Löysin ilokseni vielä kolme blogiarvostelua tältä vuodelta. Yhdessä oli verrattu Anni Polvaan, yhdessä Jane Austeniin – Jihuu! (Lisätty arvostelut välilehteen.)

Paluu maanpinnalle. On myös kritisoitu kasarijuttujen liiallisuutta. Totta. On niitä varmaan paljon, mutta en tainnut paljon liimailua harrastaa (olen extra-huono askartelussa muutenkin), vaan olen elänyt sitä aikaa ja jutut tuli luonnostaan, toki faktoja piti tarkistaa ajankuvan osalta. Ehkä mopo silti karkasi paikoitellen, siinä kritisoijat ovat oikeassa. Hold your horses – on hyvä sanonta ja pätee myös kirjoittamiseen. Kritiikki on helppo käsitellä ja ottaa opikseen, jos siinä on etsitty myös positiivista kulmaa. Tämä koskee kaikkea.

En tietenkään sano suoraan mitään, mutta pelkkä negatiivinen palaute arvostetulta taholta voi suistaa lamaannukseen.

Onneksi on Ruotsi. Ruotsin kirjastoihin on näköjään ostettu 19 kpl kirjaani! Ai ei kuulosta paljolta? No eihän se ole, mutta hurraan nyt kuitenkin. Mielestäni olen kantanut ohuen korteni kekoon, koska ne ovat yleensä ruotsalaiset jotka myyvät ja suomalaiset jotka ostavat.

Viime vuoden lopussa oli myymättä n. 10% painoksesta. Viimeisiä viedään, enkä mainosta että ostakaa. Paitsi jos tarvitsette kesäkirjan lahjaksi. Muuten kannattaa mennä kirjastoon ja lainata mikä tahansa kirja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.