Kirjoittaminen

Miksi Kesä Kasiysi on hyvä joulukirja?

Joulustressi on vanhanaikaista. Martat ovat kertoneet ajat sitten, että jos ei vietä joulua kaapissa, sitä ei tarvitse siivota. Saman voi ulottaa koskemaan vessaa, portaita, sohvan alusta, ruokapöydän alusta, eteistä…

Kun sohva, ruokapöytä ja sänky on joulusiivottu, siinä se. Tietysti kaupasta pitää hakea laatikoita, joita lapset vihaavat, ja vihaat itsekin, ainakin yhtä laatikoista. Hyvä perheenemäntä tuunaa laatikoita kermalla. Olen hyvä perheenemäntä.  Joulutorttu- ja piparitaikinat löytyvät pakastealtaasta. Peruna ym. salaatit ja juustot – kaikki – löytyvät valmiina ja ovat herkullisia. Lapsille varataan lisäksi ruokaa, josta he oikeasti pitävät.

Joulukoristelun hoitavat lapset, joululauluja soittaa radio. Lahjat voi ostaa verkosta. Steressitön joulu, teoriassa.

Ei muuta kuin odottamaan joulun taikaa. Joka raukeaa siinä vaiheessa aattoiltaa, kun on syöty liikaa ja lahjat on avattu. Tässäkö se sitten oli? Melankolia tunkee joulumieleen.

Se ei ole hetki, jolloin käperrytään suklaarasian kanssa sohvan nurkkaan ja aletaan lukea joulusta kertovaa kirjaa. Ne on varminta lukea ennen joulua. Se on se hetki, kun käperrytään suklaarasian kanssa sohvan nurkkaan ja aletaan lukea kesästä. Nykyajan kesät ovat niin vähäkesäisiä, että on varminta lukea Kesä Kasiysi.

2 thoughts on “Miksi Kesä Kasiysi on hyvä joulukirja?”

  1. Olipas hilpeä pöhellys tämä kesä kasiysi! Meni kaksi iltaa lupsakasti. Itsekin elelin ’parhaan’ nuoruuteni 80-luvulla ja tunnistin tuon kadonneen maailman. Enemmän tämmöistä ja joutuin!

    1. Kiitos kommentistasi! Ja anteeksi että kesti hieman, että löysin sen kaiken spämmipostin keskeltä. (Hieman = 3 kk.) En edes odottanut oikeita kommentteja, joten tämä ensimmäinen ilahdutti kovin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.