Konsertit Musiikki

Kevään konsertit

Tähän kevääseen on mahtunut kaksi konserttia. Tänään tietysti jo perinteinen vappukonsertti, maaliskuussa oli Joe Lynn Turner – mm. Rainbown ja Deep Purplen entinen vokalisti. https://www.youtube.com/watch?v=2EuwaPMkyUE

On varmaan aika epäreilua verrata Tampereen Filharmonikkoja kuuluisan Santtu-Matias Rouvalin johtamana, sopraanolla ja tenoristilla vahvistettuna vanhaan kehäraakkiin heavylaulajaan.

Joe Lynn Turner bändeineen, jossa vahvistuksena Europen entinen kitaristi Kee Marcello – vaikka Europe mitään heavya ollut edes kasarilla, mutta vuonna 2018 kelpasi The Final Countdownkin oikein mainiosti livenä. Heavy vetoaa siihen tasoon, jossa analysointi jää ja musiikki vie.  Ainakin vanhaa Rainbow- Deep Purple-fania.

Jos nyt lopetan kiertelyn ja sanon suoraan, niin on kamalaa tuhlausta, että lahjakkaat tenorit ja sopraanot vaan klassista vetelevät, kun voisivat laulaa heavya!

Mietin kovasti tämänpäiväisen konsertin aikana, miten syntyvät erilaiset makumieltymykset musiikin suhteen. Kuuntelen itsekin myös muuta kuin kasariheavya, tietenkin.

Se mikä on sydäntä lähinnä, joillakin klassinen, joillakin iskelmä, joillakin heavy, rap, jazz, funky jne. tuleeko se enemmän siitä, mitä on nuorena kuunnellut (tosin nuorenakin musiikkimaut jakaantuvat jo osittain) tuleeko se luonteesta, temperamenttieroista, matemaattisesta lahjakkuudesta, mistä? Itse olen kärsimätön ja helposti innostuva (tai lannistuva), enkä tosiaan kestä kuunnella Celine Dion tyyppistä musiikkia. Klassisessa musiikissa iskee parhaiten marssi- ja valssimusiikki, jossa ei jäädä turhaan aikailemaan.

Parasta on se, kun musiikki alkaa hiljaisena, mutta instrumentti instrumentilta täyttää salin täyteen pauhuun.

Ymmärsin ja koin kyllä, että myös sopraanon ääni soi välillä kuin instrumentti (niissä kohdin, kun orkesteri piti matalampaa profiilia) ja tenorin ääni oli komea.

Silloin kun niitä kohtia ei ollut, ajatukseni harhailivat ja kuulin korvissani kissani juoksuaika volinat. Seuraavan kerran menen ehkä klassisen konserttiin pelkällä musiikilla. Filharmonikot ovat sinänsä täyttä rautaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.