Musiikki

Vappukonsertti

Tampere-talolla oli vappukonsertti. Santtu-Matias Rouvali osaa viihdyttää, jopa ei lainkaan klassisen musiikin hevijuuseria.

Rouvali oli samassa konsertissa sekä mr. Bean vappuhaalareissa, että vakavasti otettava kapellimestari.

Klassisen musiikin konserttini ovat aika nopeasti lasketut. Yksi Tampere-talon puistokonsertti Rouvali+ Treen Filharmonia toissakesänä. Loistavaa musiikkia, kuten Star Wars, mutta huono akustiikka lammen toiselle puolelle.

Lisäksi muistuu mieleeni pari Straussiin ja ylipäätään Wieniläisjuttuihin keskittynyttä konserttia, jossa oli vierailemassa itävaltalainen huima hyppivä kapellimestari. Kaksi kertaa peräkkäin siksi, että innostuin valtavasti ensimmäisestä konsertista ja piti ostaa lippu seuraavaksikin päiväksi. Tämä tapahtui Kuopiossa, ööh…on siitä aikaa. Parikymmentä vuotta, kauan riitti klassinen lataus.

Varmasti menen vastakin, mutta vuosilippua en vielä osta. En missään tapauksessa halua ottaa musiikkitaloilta ja kaupunginorkestereilta valtion tukia pois, kaikki kulttuuri on hyvästä.

Mutta. Yksi Hevari-talo (painotus kasari-hevillä) sopisi Suomeen ja varsinkin Tampereelle. Olisi kaupungin oma Hevariorkesteri, joka harjoittelisi kauden ohjelmiston, kenties vaihtuvilla orkesterin jäsenillä, koska on kohtuutonta vaatia saman laulajan pystyvän yhtä hyvin Uriah Heepiin, AC/DC:hen, Iron Maideniin, Rainbowiin…

Toki heviä voi kuunnella baareissa ja keikoilla, mutta me kasarinkulkijat aletaan tulla siihen ikään, että valvominen puolille öin kapakan nurkassa musiikkia odotellessa ei houkuttele.

Suuret hevi-ikäluokat tarvitsevat iltapäivän hevikonsertteja ja Hevaritalon. Kolmenkymmenen vuoden kuluttua vuorossa voisi olla Kaupungin Rap-muusikot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.