Opiskelu perjantai

Monimuoto-opiskelijan perjantai

Mahtavaa, perjantai! Radiokanavat hehkuttavat perjantaina perjantaita (en puhu nyt siitä autiosaaren tyypistä), mutta on paljon ihmisiä joille perjantai on yksi viikonpäivä muiden joukossa.

Tällä hetkellä suoritan monimuoto-opintoja, joihin kuuluu keskimäärin 3 lähipäivää kuussa, mikä tarkoittaa massiivista etätehtävien määrää. Lähdin (eikä sinne edes lähdetty, vaan haettiin ja päästiin) aika sinisilmäisesti Kirjasto- ja tietopalvelualan opintoihin, kuvittelin, että etätehtävät ovat sellaisia kohtuullisen pieniä ”kirjastontäti” -juttuja, joista selviän tuota pikaa. Ai että, kuinka väärässä ihminen voi olla. Siitä myöhemmin.

Olen deadline-tehokas ihminen, ja hoidan suunnilleen aina hommat määräaikaan mennessä, vaikka se vaatisi hikistä loppupuristusta. Siinä hikisessä loppupuristuksessa on muuten jotain taikaa, hommat sujuvat ja pääsee flow tilaan.

Viimeinen viikko on mennyt opiskelujen suhteen täysin kiville, olen tehnyt tätä blogia ym. paria omaa projektia ja nyt on palautuksia jo myöhässä. Kun se ensimmäinen palautus on myöhässä, toteutuu porttiteoria, tulee tunne, mitä väliä vaikka pari muutakin on.  Eikä deadline-flowhon oikein pääse, kun se määräaika on ohi jo. Mikä ei ole lainkaan hyvä juttu, koska toukokuu lähestyy, jolloin pikkuhiljaa talviunestaan heräilevät myös pitkäaikaisempien tehtävien määräajat. Ne suuret peikot.

Tiedän myös toisenlaisia perjantai-päiviä. Kun olin normaaleissa päivätöissä, se perjantai tosiaan oli viikon mahtavin päivä. Perjantai siksi, että silloin on vielä viikonlopun odotusta ja kivan odottaminen on kivaa.

Kun olin työttömänä, vapaan viikonlopun toivotukset radiossa kuulostivat kettuilulle. Perheen myötä toki perjantai-ilo oli ja on läsnä. Ei tarvitse huolehtia onko aamupalatarpeet valmiina ja puhdasta päällepantavaa kouluun tai tarvitse kököttää yksin kotona, vaikka toisten perjantai syökin hieman työrauhaa.

On myös yrittäjiä, pätkätyöläisiä, vuorotyöläisiä, eläkeläisiä, sairaslomalaisia jne. joille perjantai ei ole niin paljon perjantai. Ja niitä YT-mörön säikäyttämiä kokotyöaikaisia, jotka kantavat töitä kotiinsa olipa päivä mikä tahansa. Riippuu tietysti työstä voiko näin tehdä, kirjastovirkailija ei kanna asiakkaita kotiinsa. Tai mistä minä tiedän, ehkä en ole päässyt vielä siihen kohtaan tehtävissä.

Oikein rentouttavaa viikonloppua! Toivottaa radio ja minä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.