Reilu peli Työttömyys

Aktivointimalli

Olipa kerran Tavallinen kissa, joka suunnittelee mikä olisi hänen paikkansa maailmassa ja miten siihen pääsee. Hän haluaa oikeaan hiirijahtiin. Se on vaikeaa, koska moni muukin Tavallinen kissa haluaa samaa. Tavallinen kissa on silti toiveikas, hänellä on ideoita ja uskoa tulevaisuuteen. Ehkä hän perustaisi valokuvaamon, johon kissa voisi tuoda ihmisensä kuvattavaksi, ensin pitäisi hieman opiskella lisää valokuvauksesta ja…Tavallinen kissa huomaa, että koneella näyttäisi olevan virus. Tavallinen kissa ajaa viruksenpoisto-ohjelman, mutta virus pysyy. Tavallinen kissa huomaa, että virus onkin Iso kissa.

 

Tavallinen kissa kysyy miten ruuan saisi pitää? Iso kissa vastaa ettei tiedä. Eikä sillä hänen mielestään ole väliä, vain aktivoitumisella on väliä.

Tavallinen kissa etsii tietoa ja saa tietää, että tavallisille kissoille järjestetään metsään leikkihiirten jahtaamisleirejä, joille joutuu jos ei halua, mutta ei pääse jos haluaa. Silloin ruokakupin saa jossain vaiheessa, ehkä siinä on ruokaa, ehkä ei.

Iso kissa ajattelee, että kaikilla kissoilla on samat mahdollisuudet, olipa syntynyt aristokatiksi tai navettakissaksi, araksi tai rohkeaksi. Ison kissan mielestä kaikki Tavalliset kissat ovat toistensa klooneja. Klooniajatus ei tietenkään koske Isoja kissoja. Iso kissa tuntee itsensä arvokkaammaksi kissaksi kuin Tavallinen kissa.

Tavallinen kissa luovuttaa. Se ei ole enää toiveikas.

Iso kissa päättää kiusata hieman lisää. Tavallisen kissan on raportoitava kissaministeriöön jokaisesta yrityksestä avata ovi hiirijahtiin. Muuten Tavalliselle kissalle ei anneta pariin kuukauteen mitään, paitsi isossa kulhossa häpeää.

Tavallista kissaa pelottaa. Pelko lamaannuttaa tavallisen kissan.

Vähitellen pelko suututtaa Tavallisen kissan. Suuttuneena Tavallisen kissan kynnet tulevat esiin. Tavallisia kissoja on paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.